Politica de confidențialitate

1. Despre politica de confidențialitate

Prezenta politică de confidențialitate explică scopurile și modul în care Grădina Verde SRL colectează, utilizează și gestionează datele dvs. cu caracter personal. Grădina Verde se angajează să protejeze şi să respecte confidențialitatea dvs. Citiți prezenta Politică cu atenţie ca să înţelegeți de ce şi cum colectăm datele de la dvs. şi cum vor fi ele utilizate.

Cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectăm, Grădina Verde SRL este “operator de date”, adică entitatea care stabileşte scopurile pentru care şi mijloacele prin care datele cu caracter personal sunt prelucrate.

Site-ul web http://www.gradina-verde.ro/ aparține și este administrat de către SC GRĂDINA VERDE SRL, companie romanească, care poate fi contactată în următorele moduri:
telefonic: ☎ 0742/908047
e-mail: ✉ office@gradina-verde.ro
la adresa: Str. Morii nr. 24, oraș Săcueni, județ Bihor
Date fiscale: SC GRĂDINA VERDE SRL - CIF 15476755 - J05/672/2003

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorului: 021/9551 http://www.anpc.gov.ro/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=28&Itemid=60

SC Grădina Verde SRL garantează pentru protecția și confidențialitatea datelor dvs. personale conform Legii nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare și a Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protectia vieții private în sectorul comunicațiilor electronice.

Documentul pe care îl parcurgeți în acest moment este, de fapt, unul dintre modurile în care noi dorim să vă arătăm că încrederea pe care ne-o acordați nu este unilaterală, și ca la rândul nostru, noi luăm toate măsurile necesare pentru ca vizita dvs. în acest site să fie cât mai plăcută și fără consecințe pe care nu le anticipați.
Pentru orice întrebare sau nedumerire în privința termenilor utilizați în Politica de confidențialitate sau asupra oricăror alte probleme legate de modul în care noi înțelegem să păstrăm confidențialitatea datelor dvs., vă rugăm să ne contactati la următoarea adresa de email : ✉ office@gradina-verde.ro

2. Colectarea datelor cu caracter personal
Noi colectăm datele dvs. personale atunci când vă înregistrați pe site-ul nostru, vă logați, faceți o achiziție și/sau atunci când vă deconectați. Informațiile colectate includ numele și prenumele, adresa poștală, adresa de e-mail, numărul de telefon, informații din raportul de trafic al serverului, colectarea facându-se în următoarele modalități: direct de la utilizator, din rapoartele traficului înregistrat de serverul care găzduiește site-ul Grădina Verde, precum și prin intermediul cookie-urilor.

Informații furnizate direct de utilizator:
Atunci când vă abonați la un serviciu furnizat de Grădina Verde, vă putem întreba care este numele dvs., care este adresa dvs. de e-mail și vă putem cere alte informații personale. Cu cât veți furniza mai multă informație în mod voluntar, cu atât mai bine vă putem personaliza informațiile oferite la viitoarea dvs. vizită.

Informații din raportul de trafic al serverului:
Atunci când vizitați un site web, dezvăluiți anumite informații despre dvs., ca adresa dvs. IP, ora vizitei dvs., locul de unde ați intrat în site-ul nostru. Grădina Verde, ca și alți operatori, înregistrează această informație.

Cookie-uri:
În vederea oferirii un serviciu personalizat utilizatorilor noștri, Grădina Verde poate folosi cookie-uri pentru a facilita stocarea și urmărirea preferințelor dvs. Spre exemplu, putem folosi cookieuri pentru a vă putea identifica și pentru a vă putea furniza informații și servicii bazate pe preferințele pe care vi le-ați exprimat în vizitele dvs. anterioare. De asemenea, rețele terțe de publicitate online pot folosi cookie-uri pentru a putea adapta mesajele publicitare în funcție de preferințele dvs.. Cookie-urile sunt fișiere de tip text, oferite browserului dvs. de un server web și stocate apoi pe hard-discul computerului dvs. Folosirea cookie-urilor este un standard actual la multe dintre site-urile importante pe care le vizitați. Majoritatea browserelor sunt setate să accepte cookie-uri. Dacă însă preferați, puteți reseta browserul dvs. fie în așa fel încât să vă anunțe ori de câte ori primiți câte un cookie fie să refuze chiar acceptarea cookie-urilor. Trebuie să știți însă că, unele secțiuni ale siteului nostru nu vor putea fi vizualizate normal dacă ați setat browserul dvs. să respingă cookie-urile.

Trebuie de asemenea să rețineți că, ori de câte ori dezvăluiți în mod voluntar informații personale în mediul de comunicare online, ca spre exemplu forumurile online, programul de e-mail, programul de FTP, grupurile de discuții, serviciile de chat, informația dezvaluită de către dvs. poate fi ușor colectată și folosită de persoane neautorizate. Deși Grădina Verde face tot posibilul să protejeze informația dvs. personală, Grădina Verde nu vă poate asigura sau garanta securitatea oricărui tip de informație pe care ni-l transmiteți, astfel incât transmiterea informației într-un mediu inadecvat se face pe propriul dvs. risc. Trebuie să înțelegeți de asemenea că sunteți unicul responsabil pentru menținerea secretului informațiilor (parole, nume de utilizator, etc), legate de conturile pe care le-ați dobândit ca urmare a folosirii serviciilor oferite de noi.

Detalii despre politica de cookie-uri regăsiți în pagina Politica de utilizare cookie-uri.

3. Scopurile utilizării datelor cu caracter personal

SC Grădina Verde SRL colectează date cu caracter personal prin utilizarea acestei pagini web sau prin e-mail (office@gradina-verde.ro), numai cu acordul dvs., în următoarele scopuri:

  • înregistrarea și livrarea comenzilor (în scopul vânzarii online);
  • rezolvarea problemelor de orice natură în ceea ce privește comenzile înregistrate;
  • returnarea banilor în urma retragerii din contract sau a efectuării unui retur (pentru a vă efectua plata într-un cont bancar este nevoie sa ne furnizati CNP-ul titularului de cont și numele complet al acestuia);
  • colectarea datelor de trafic (adresa IP, locație).

Anumite date cu caracter personal, respectiv: numele, adresa și numărul dumneavoastră de telefon, sunt partajate cu firma de curierat Fan Courier în scopul livrării comenzilor dumneavoastră.
 

SC Grădina Verde SRL recomandă tuturor părinților și tutorilor legali să informeze minorii, într-un mod cât mai corect și adecvat, cu privire la utilizarea datelor cu caracter personal, în momentul utilizării site-ului.


Folosim așadar datele dvs. cu caracter personal într-un număr de moduri diferite, în principal pentru îndeplinirea obligațiilor contractuale pe care Grădina Verde le are faţă de dvs., dar uneori şi pentru îmbunătăţirea experienţei dvs. la cumpărături, pentru administrarea unui concurs, promovare sau sondaj, şi din motive de securitate.

Informație furnizată direct de utilizator: această informație este folosită doar în scopul personalizării serviciilor oferite dvs. și în scopul verificării identității dvs. pentru executarea eventualelor contracte între dvs. și societatea noastră în urma folosirii de către dvs. a serviciilor de achizitie online dezvoltate de noi.

Informația colectată din raportul de trafic al serverului Grădina Verde: acest tip de informație ne ajută să identificăm care secțiuni ale siteului nostru sunt secțiuni de interes pentru dvs. Grădina Verde colectează de asemenea adresele IP ale utilizatorilor săi în scopul administrării sigure a sistemului nostru informatic, în scopul evitării activităților infracționale și, nu în ultimul rând, în scopul comunicării șabloanelor tipizate anonime ale utilizatorilor către clienții noștri de publicitate.

Informația colectată prin intermediul cookie-urilor: Grădina Verde folosește cookie-uri pentru a vă permite folosirea cât mai utilă a serviciilor noastre și în scopul obinerii de informatii statistice care să ne permită îmbunătățirea serviciilor noastre. Cookieurile (așa cum au fost ele definite mai sus) ne permit să salvăm parolele dvs. de acces și preferințele dvs. astfel încât să nu fiți nevoit să le introduceți din nou data viitoare când ne veți vizita.

4. Ce drepturi de confidenţialitate aveți?
Reţineți că aveți dreptul, în orice moment, să solicitați de la Grădina Verde următoarele:
- să vă asigure accesul la informaţiile dvs. cu caracter personal - puteți întreba Grădina Verde ce date cu caracter personal despre dvs. sunt folosite și să solicitați accesul la aceste date cu caracter personal. De asemenea, aveți dreptul să cunoașteți scopurile prelucrării, categoriile de date cu caracter personal pe care le deținem, părțile sau categoriile de părți cu care datele dvs. cu caracter personal sunt partajate, perioada de păstrare a acestor date, precum și sursa datelor noastre care nu sunt colectate direct de la dvs.;
- să vi se pună la dispoziție o copie a informațiilor cu caracter personal pe care le deținem – ne puteți contacta, dacă doriți o copie a unei părți sau a tuturor informațiilor cu caracter personal pe care le deținem despre dvs.;
- să solicitaţi rectificarea datelor introduse greşit - dorim să asigurăm că datele dvs. cu caracter personal sunt corecte și actualizate. Puteți cere Grădina Verde să corecteze sau să elimine informațiile considerate inexacte sau învechite;
- puteți solicita ștergerea datelor cu caracter personal – ne puteți cere să oprim prelucrarea sau chiar să ștergem datele dvs. cu caracter personal. În cazul în care informaţiile dvs. cu caracter personal sunt necesare pentru îndeplinirea unei obligaţii contractuale a Grădina Verde faţă de dvs., Grădina Verde ar putea fi incapabilă să îndeplinească această obligaţie contractuală. De asemenea, dacă datele dvs. cu caracter personal sunt necesare pentru ca Grădina Verde să respecte anumite obligaţii legale (de ex. legislaţia fiscală), cererea dvs. nu poate fi gestionată;
- să restricționați accesul Grădina Verde și/sau al terților la datele dvs. privind anumite procese sau în totalitate – în cazul în care ați contestat exactitatea datelor dvs. sau nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul preculcrării, dar acestea sunt solicitate de dvs. pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea cererilor legale sau ați obiectat față de prelucrarea efectuată pe baza motivelor pe care Grădina Verde le consideră legitime, aveți dreptul de a solicita restricţionarea prelucrării datelor dvs. cu caracter personal;
- să depuneți o obiecție împotriva modului în care gestionăm datele dvs. – rețineți că aveți dreptul de a vă opune prelucrării datelor dvs. cu caracter personal care se bazează pe un temei legal pe care Grădina Verde îl consideră legitim. În afară de aceasta, aveți dreptul de a vă opune în orice moment prelucrării datelor cu caracter personal în scopuri de marketing direct, inclusiv profilarea în măsura în care este legată de marketing direct;
- să solicitați transferul datelor dvs. către un alt operator de date (dreptul la portabilitate) - în cazul în care prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau este realizată prin mijloace automate, aveți dreptul de a solicita Grădina Verde să transmită datele dvs. unui alt operator.

Pentru a exercita oricare dintre drepturile de mai sus, folosiți datele de noastre de contact din secțiunea Despre politica de confidențialitate de la punctul 1.

În cazul în care nu sunteți mulțumit de modul în care colectăm sau folosim datele dvs. cu caracter personal, aveți dreptul întotdeauna să depuneți o plângere formală la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal accesând pagina http://www.dataprotection.ro/.

5. Unde sunt stocate datele dvs. cu caracter personal?
Păstrăm datele cu caracter personal pe care le colectăm despre dvs. în medii sigure. Informațiile dvs. cu caracter personale sunt protejate de accesul, divulgarea, utilizarea, modificarea sau distrugerea neautorizată de către orice organizație sau persoane fizice. Unele date sunt încă stocate pe suport de hârtie, dar tindem să digitalizăm toate datele personale pe care le procesăm. Datele prelucrate sunt stocate în sediul şi sistemul IT ale Grădina Verde, dar uneori stocăm datele pe serverele furnizorilor noştri de servicii de încredere.

6. Dezvăluirea datelor dvs. cu caracter personal către părți terțe
Noi nu vindem, nu negociem sau transferăm către părți din afară datele dvs. personale identificabile. Acest lucru nu include părțile terțe de încredere, care ne asistă în operarea site-ului nostru sau în conducerea afacerii, atâta timp cât părțile sunt de acord să păstreze confidențialitatea acestor informații.
Noi credem că este necesar să se facă schimb de informații, cu scopul de a investiga, preveni sau de a lua măsuri ce privesc activitățile ilegale, suspiciunea de fraudă, situațiile care implică potențiale amenințări la siguranța fizică a oricărei persoane, încălcări ale termenilor de utilizare, sau altfel cerute de lege.
Informațiile non-private, cu toate acestea, pot fi furnizate către alte părți în scopuri de marketing, publicitate, sau în alte scopuri.

Accesul dvs. la anumite servicii și informații din cadrul siteului este protejat de o parola. Vă recomandăm să nu dezvăluiți nimănui aceasta parola. Grădina Verde nu vă va cere niciodată parola conturilor dvs. în mesaje sau telefoane nesolicitate. Vă sfătuim deci să nu dezvaluiți această parolă persoanelor care vă cer acest lucru. Mai mult, dacă este posibil, trebuie țineți minte să semnați "log out" din contul dvs. în serviciile online oferite de Grădina Verde, la sfârșitul fiecărei sesiuni de utilizare a acestora. Vă sfătuim de asemenea să închideți fereastra browserului în care ați lucrat la sfârșitul navigării dvs. în siteul sau serviciile furnizate de Grădina Verde.

Aceste sfaturi sunt destinate să înlăture accesul persoanelor neautorizate la informațiile dvs. personale sau la corespondența dvs. atunci când lucrați într-o rețea de computere aflată într-un loc public. (în cafenelele internet, spre exemplu).

Din păcate, nici o transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantată a fi 100% sigură. în consecință, în ciuda eforturilor noastre de a vă proteja informația personală, Grădina Verde nu poate asigura sau garanta securitatea informațiilor transmise de dvs. către noi, către și de la serviciile noastre online sau produsele noastre. Vă avertizăm așadar că orice informație trimisă către noi se va face pe propriul dvs. risc.

În momentul în care noi primim informațiile transmise de dvs. însă, vă garantăm că vom depune toate eforturile pentru a asigura securitatea acestora în sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislația română în vigoare.

7. Cât timp se păstrăm datele cu caracter personal?
Nu vom păstra datele dvs. cu caracter personal pentru o perioadă mai lungă decât este necesar pentru îndeplinirea scopului specific de utilizare, dar nu mai mult de 5 3 ani. După ce datele nu vor mai fi necesare pentru aceste scopuri, urmează a fi distruse, transferate către un alt operator de date cu caracter personal, sub condiția ca datele cu caracter personal să fie prelucrate în limite și scopuri similare cu cele agreate inițial sau transformate în date anonime și păstrate exclusiv pentru scopuri statistice, de cercetare istorică sau științifică.

8. Protejarea datelor cu caracter personal

Vom pune în aplicare o varietate de măsuri de securitate pentru a menține siguranța informațiilor dvs. personale. Numai angajații care au nevoie să efectueze un anumit task (de exemplu, facturare sau serviciu client) beneficiază de acces la informațiile personale de identificare. Calculatoarele/serverele folosite pentru a stoca informațiile personale de identificare sunt păstrate într-un mediu sigur.

9. Corectarea eventualelor erori din datele colectate de la dvs.
În cazul în care vă creați un cont la unul dintre serviciile noastre, veți primi un e-mail de confirmare prin care să vă oferim detaliile noului dvs. cont. Mesajul de confirmare va fi trimis la adresa de e-mail pe care ne-ați furnizat-o și va descrie modalitățile prin care dvs. puteți modifica sau șterge datele contului pe care tocmai l-ați creat. Vă sfătuim să pastrați acest e-mail de confirmare, mai ales ca acest conține și informații care va pot fi utile atunci când apar probleme în accesarea serviciilor noastre.

10. Prelucrarea comenzilor și furnizarea serviciilor
Când efectuați o achiziție personal din magazinul Grădina Verde sau prin site-ul web https://www.gradina-verde.ro/, în funcţie de cazul respectiv, ați putea fi solicitat să furnizați anumite date cu caracter personal care vor fi necesare pentru gestionarea corespunzătoare a achiziţiei dvs. De asemenea, pentru a prelucra comanda dvs. asigurând că informaţiile cu caracter personal şi financiare furnizate sunt exacte, folosim sisteme de plată ale terţilor de încredere pentru a asigura că plata dvs. este sigură şi că detaliile dvs. nu sunt folosite în mod fraudulos. Dacă doriți să plătiți pentru bunuri şi servicii online, Grădina Verde va solicita informaţii legate de plată, precum şi adresa de facturare.

Pentru a asigura că produsele și serviciile pe care le cumpărați de la Grădina Verde sunt livrate la adresa corectă, colaborăm cu parteneri externi de încredere și le distribuim unele dintre informațiile dvs. cu caracter personal necesare pentru furnizarea respectivelor servicii (de exemplu, numele, adresa de livrare și preferințele de livrare pe care ni le-ați prezentat, cum ar fi ora la care doriți să primiți o livrare).

11. Facebook
Acest site web utilizează plugin-uri ale rețelei de socializare Facebook.
Aceste plugin-uri pot fi recunoscute prin logo-ul Facebook, un „f” alb pe fundal albastru (pe acest site web întâlnindu-se reprezentat și ca un „f” negru pe fundal alb) sau prin simbolul „Degetul mare sus” („Thumbs up”) însoțit de textul „Plugin social Facebook”. Accesând acest site web, browserul dumneavoastră va face direct legătura cu serverele Facebook, continutul acestor plugin-uri fiind transmis de Facebook direct catre browserul dumneavoastră, compania Grădina Verde neavând nici o influență asupra datelor pe care Facebook le colectează prin intermediul acestor plugin-uri.
Aceste plugin-uri pot fi blocate folosind anumite addon-uri disponibile pentru browserul pe care il utilizați. Pentru mai multe informații privind plugin-urile folosite de Facebook, vă rugăm sa accesați https://developers.facebook.com/docs/plugins/.
Prin utilizarea plugin-urilor Facebook folosite pe acest site web, Facebook primește informația precum ca dvs. ați accesat pagina pe care se află plugin-ul cu care ați interacționat. Interacționând cu aceste plugin-uri, Facebook primește și salvează aceste acțiuni, browserul dumneavoastră transmițând aceste informații direct către Facebook.
Pentru mai multe informații privind scopul și prelucrarea datelor, precum și setările necesare pentru a vă proteja datele private, vă rugăm să accesați https://www.facebook.com/about/privacy/.
Acest site web vă oferă de asemenea posibilitatea de a vă loga în contul dvs. Facebook, pentru a ușura procesul de comandă, fiindu-vă preluate următoarele date: adresa de e-mail, nume, prenume, oraș, interesele și data nașterii. Aceste date sunt folosite doar pentru a facilita procesul de comandare și pentru a vă putea transmite informații personalizate privind concursurile, noutățile și ofertele noastre.
Chiar dacă nu sunteți membru al rețelei de socializare Facebook.com, există posibilitatea ca Facebook să salveze adresa dvs. IP. Dacă sunteti membru al rețelei de socializare Facebook.com și nu doriți ca Facebook să colecteze date despre dvs. prin intermediul acestui site web, este necesar să vă delogati din contul dvs. de pe site-ul web Facebook.com înainte de a accesa acest site web.

12. Intrarea în vigoare și modificările Politicii de confidenţialitate
Prezenta Politică a intrat în vigoare la data de 25 mai 2018, conform Regulamentului european general privind protecția datelor (GDPR).
Revizuim Politica de confidențialitate periodic şi vom prezenta orice actualizări pe această pagină web.

13. Consimțământul
Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate.